• Login
    View Item 
    •   Home
    • Proceedings
    • Prosiding University Research Colloquium
    • The 3rd University Research Colloquium (URECOL) 2016
    • View Item
    •   Home
    • Proceedings
    • Prosiding University Research Colloquium
    • The 3rd University Research Colloquium (URECOL) 2016
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Uji Antioksidan Agar-Agar Ubijalar Kuning Aroma Cinnamon dan Pemanis Alami Non Kalori Stevia (Stevia Rebaudiana)

    Thumbnail
    View/Open
    66. Kun Harismah, Nur Hidayati, Ayu Three Wiji Latifah, Ahmad Muhammad Fuadi.pdf (250.8Kb)
    Date
    2016-02
    Author
    Harismah, Kun
    Hidayati, Nur
    Latifah, Ayu Three Wiji
    Fuadi, Ahmad Muhammad
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Telah dilak ukan uji kadar antiok sidan pada aga r-agar ubi jalar k un ing bercitarasa cinnamon dan pemanis no n kalori stevia. Agar-aga r ubi jalar k uning berasa cinnamon dibuat deng an menamba hkan variasi pemanis suk rosa dan stevia 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, dan 0:1. Uji an tiok sidan β- karoten dilakuk an dengan spek trofotometri. Hasilnya menunjukkan semak in banyak peman is non kalori stevia yang ditambahk an mak a semak in banyak kada r a ntiok sidan pada agar-agar. Kadar an tiok sidan tertinggi sebesar 133,35 μg diperoleh pada ag ar-ag ar ubi jalar yang ditambah pemanis suk rosa dan stevia pada perbanding an 0:1.
    URI
    http://hdl.handle.net/11617/6830
    Collections
    • The 3rd University Research Colloquium (URECOL) 2016

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    Publikasi IlmiahCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    Login

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV