Show simple item record

dc.contributor.authorDewati, Anisa
dc.contributor.authorIrdawati
dc.date.accessioned2013-10-27T15:46:55Z
dc.date.available2013-10-27T15:46:55Z
dc.date.issued2010-06
dc.identifier.citationAli Khomsan. 2004. Peranan Pangan Dan Gizi Untuk Kualitas Hidup. Jakarta : PT. Grasindo Almatsier, S. 2004. Prinsip Dasar Ilmu Gizi. Jakarta: PT. Gramedia Pustaka Utama. Arikunto, S. 2006. Prosedur Penelitian Satu Pendekatan Suatu Praktik. Jakarta: Rineka Cipta. Arisman, MB.,Dr. 2004. Gizi Dalam Daur Kehidupan. Jakarta: Penerbit Buku Kedokteran EGC. Auliana Rizqie, Dra., M.Kes. 2001. Gizi dan Pengolahan Pangan. Jakarta: Adicita. Azis, Alimul Hidayat. 2003. Riset Keperawatan dan Teknik Penulisan Ilmiah. Jakarta: Salemba Medika. Azwar, S. 2000. Sikap Manusia, Teori dan Pengukurannya. Yogyakarta: Pustaka Pelajar Jogya Offset. Badan Penelitian dan Pengembangan Kesehatan Depkes RI. 2008. Angka Kejadian Gizi Buruk di Indonesia. Jakarta: Departemen Kesehatan. diakses 14 Februari 2010 Behrman, RE dkk. 1999. Ilmu Kesehatan Anak. Jakarta: Penerbit Buku Kedokteran EGC. BPPN. 2007. Profil Kesehatan Indonesia 2000. Jakarta: Badan Perencanaan Pembangunan Nasional. as retrieved on 24 Februari 2010. Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. 2001. Kamus Pusat Bahasa Departemen Pendidikan Nasional. Jakarta : Balai Pustaka Depkes RI. 2004. Pedoman Umum Gizi Seimbang. Jakarta : Depkes RI Depkes RI. 2002. Pedoman Praktis Terapi Gizi Medis. Jakarta : Depkes RI Dinkes Provinsi Jawa Tengah. 2009. Angka Kejadian Gizi Buruk. as retrieved on 16 Juni 2010 Djaeni Achmad, S., Prof.DR., M.Pd. 2001. Ilmu Gizi. Jakarta: Dian Rakyat. DKK RI. 2000. Makanan Pendamping Air Susu Ibu (MP – ASI). Jakarta: DKK RI. Eko Budiarto. 2001. Biostatistik Untuk Kedokteran Dan Kesehatan Masyarakat. Jakarta : EGC. Hamman Hadi. 2005. Beban Ganda Masalah Gizi Dan Implikasinya Terhadap Kebijakan Pembangunan Kesehatan Nasional. Makalah disajikan dalam Pidato Pengukuhan Jabatan Guru Besar pada FK UGM. Hidayat, A. 2008. Pengantar Ilmu Keperawatan Anak. Jakarta: Penerbit Salemba Medika. Murti, B. 2006. Desain dan Ukuran Sampel untuk Penelitian Kuantitatif dan Kualitatif di Bidang Kesehatan. Yogyakarta: UGM Press. Nasution. 2000. Perilaku Manusia. Penerbit Buku Kedokteran. ECG.: Jakarta. Niven. 2002. Perilaku dan Sikap. Penerbit Buku Kedokteran. ECG:Jakarta. Notoadmojo, S. 2002. Metodologi Penelitian Kesehatan. Jakarta: Rineka Cipta. Nursalam. 2003. Konsep dan Penerapan Metodologi Penelitian Ilmu Keperawatan. Jakarta: Salemba Medika. Purwanto. 1999. Perilaku Manusia. Erlangga. Jakarta. Remita, dkk. 2000. Hubungan Tingkat Pendidikan dan Pengetahuan Ibu dengan Perilaku Memelihara Kesehatan Gigi Anak pada Siswa Kelas VI di Kelurahan Ngagel Rejo Surabaya. Santoso, S. Dr., M.Pd., Anne, Dra. 2004. Kesehatan dan Gizi. Jakarta: Rineka Cipta. Sarwono Waspadji. 2003. Pengkajian Status Gizi Studi Epidemiologi. Jakarta: FKUI. Sastroasmoro, Sudigdo dan Sofyan Ismael. 2006. Dasar-dasar Metodologi Penelitian Klinis Edisi 2, Jakarta: Agung Seto. Sjahmien Moehji. 2002. Ilmu Gizi (Pengetahuan Dasar ilmu Gizi). Jakarta : PT. Bhratara. Sugiyono. 2004. Statistika Untuk Penelitian. Bandung: Alfabeta. Suhardjo. 2003. Perencanaan Pangan dan Gizi Jakarta : PT. Bumi Aksara. Supariasa, I Dewa Nyoman. 2002. Penilaian Status Gizi. Jakarta: Buku Ked.en_US
dc.identifier.issn1979-2697
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11617/3707
dc.description.abstractMalnutrition is a condition where someone expressed lacking of nutrition, or with otherexpression of its the nutrition status below mean standard. Nutrition intended can in the formof protein, carbohydrate and calorie. Malnutrition influenced by many factors that is eachother related. Directly influenced by 3 things, that are; child is insufficient to get nourishmenof balance, child doesn't get adequate nutrition upbringing, election of food type which unmatched to requirement and child possibly suffers from infection. The purpose of thisresearch was for the relation of knowledge with behavior of mother in accomplishment orequirement of nutrition child of child under three years nutrition mall in Desa SembunganBoyolali. This research was descriptive research of correlative with design cross sectionalResearch sample of mother in countryside Sembungan Boyolali having child of child undethree years nutrition mall which amounts to 29 with determination technique of sampling totalsample. Data processing technique applies analytical technique Rank Spearman. Henceconclusion from this research were: (1) the knowledge of mother to nutrition child of child under three years in inwrought health service post Sembungan village of Boyolali most of incategorizing enough, (2) the behavior of accomplishment of requirement of nutrition at childof child under three years malnutrition in inwrought health service post Sembungan village oalso mostly in categorizing enough, and (3) there was relationship significant between knowledge’s with behavior of mother in accomplishment of requirement of nutrition at child of child under three years malnutrition in inwrought health service post Sembungan village.Whereas degree correlation between the two variable at a valuation or interpretationcoefficient rho and then value coefficient rho is 0,721. aritmeticen_US
dc.publisherlppmumsen_US
dc.subjectmalnutritionen_US
dc.subjectknowledgeen_US
dc.subjectbehavioren_US
dc.titleHubungan antara Pengetahuan dengan Perilaku Ibu dalam Pemenuhan Kebutuhan Nutrisi Anak Batita Malnutrisi di Posyandu Desa Sembungan Boyolalien_US
dc.typeArticleen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record